Spier pees zorgtraject

Bij Groups for Balance – Shockwave Alkmaar bieden we hoogwaardige spier-pees behandelingen op basis van goede diagnostiek. Het spier pees zorgtraject is een totaal pakket van diagnostiek-behandeling en evaluatie. Om het optimale resultaat te behalen is goede diagnostiek van groot belang. Hieronder treft u de mogelijke onderdelen van het spier-pees zorgtraject.

Echografie is niet meer weg te denken naast ons spierpees zorgtraject. Deze diagnostiek wordt in onze praktijk toegepast voor beoordeling van aandoeningen van de schouder, elleboog/pols/hand, heup, knie en voet en enkel. Daarnaast beoordelen we uiteraard spierscheuringen en mogelijk bandletsels om de beste behandelmogelijkheden in te zetten. 

MFT – S3 balans en evenwicht check want ieder mens heeft een individuele coördinatie en stabiliteitswaarde. De wetenschappelijk erkende S3 check bepaalt nauwkeurig uw persoonlijke S3 waarde door de analyse van de 3S-en; Stabiliteit, Symmetrie en Sensomotoriek. De S3 Check zetten we in als betrouwbare test voor patiënten met een verminderde knie-enkel balans, coördinatie en duizeligheidsklachten.

Bij het KINEO - Knie – Heup Testcentrum hebben we de mogelijkheden tot onze beschikking om het startniveau, de vooruitgang en de momenten waarop de volgende fase gestart mag worden in kaart te brengen. Deze “test” momenten zijn verwerkt in onze behandelprotocollen waardoor we altijd een onderbouwde beslissing nemen wanneer over te gaan naar de volgende fase in je revalidatieproces. Op deze manier loopt je knie het minste risico. We gokken niet hoe je ervoor staat, we willen het zeker weten.

De revolutionaire Flywheel - Test en Training wordt ingezet voor revalidatie van pees, enkel, knie, heup -en rugklachten, en middels onze Flywheel Versapulley ook voor schouder- en nekklachten. Met een persoonlijke begeleiding, ervaart u al snel dat u de beweging én de weerstand helemaal zelf in de hand heeft. U krijgt precies evenveel kracht terug als dat u erin stopt. Als uw lichaam een pijnsignaal afgeeft, stopt u automatisch minder energie in uw volgende beweging. Elke gebruiker traint dus op zijn eigen maximale niveau. Dit maakt Flywheel training een natuurlijke en veilige trainingsmethode.

Behandelmogelijkheden binnen het spier-pees zorgtraject.

Bij behandelingen binnen het spier-pees zorgtraject maken we gebruik van diverse behandelmogelijkheden. Essentieel is dat er niet zomaar direct geoefend gaat worden. Geïrriteerd weefsel zal eerst belastbaar moeten zijn alvorens er gestart gaat worden met een specifiek oefentraject.

Shockwave therapie kent verschillende technieken en toepassingen. RSWT (Radiale Shockwave Therapie) is mechanisch opgewekt waarbij er via een behandelpistool drukgolven het lichaam in worden gestuurd. Deze vorm van shockwave wordt veruit het meest gebruikt en is in veel gevallen effectief bij pijn. FSWT (Focussed Shockwave Therapie) is erg specialistisch en een stuk krachtiger. Kalkvorming of terugkerende slijmbeursontstekingen vragen om een precieze en krachtige aanpak. Deze zijn met de FSWT (Focussed Shockwave Therapie) effectiever te behandelen. Beide behandelvormen bieden we aan binnen het spier-pees zorgtraject.

Echogeleide Percutane Electrolyse (EPTE®) is een nieuwe innovatie in de behandeling van slecht herstellende peesklachten. Binnen de groep peesklachten zijn er verschillende aandoeningen, elk met andere kenmerken of symptomen.
Een aantal peesklachten blijken niet of nauwelijks te reageren op bestaande behandelmethoden. De behandeling middels het EPTE® concept zal altijd in combinatie zijn met oefenvormen om de belastbaarheid en het natuurlijke herstel van de pees te bevorderen.

T-care is een unieke gepatenteerde technologie en therapie, waarmee zowel thermische als niet-thermische spanning door weefsel wordt gevoerd, toegediend vanuit een serie capacitieve en resistieve elektroden. Dit proces vormt de basis van cellulaire veranderingen die verantwoordelijk zijn voor het bespoedigen van weefselherstel, pijnvermindering en hervatting van activiteit. De thermische en niet-thermische effecten, gecombineerd met de dynamiek en vaardigheid van de behandelaar, maken  gebruik van de eigen genezingsprocessen van het lichaam voor het herbalanceren van beschadigde cellen.

De kosten voor het echografisch onderzoek en de bijdrage voor het spier-pees zorgtraject worden niet vergoed door de zorgverzekeraars en worden eenmalig bij u in rekening gebracht, welke u per pin kan voldoen aan de balie. De behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.