MSU Echografie

Echografie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Met deze techniek kunnen er opnamen worden gemaakt van uw houdings- en bewegingsapparaat. U kunt hierbij denken aan gewrichten, botten, spieren, slijmbeurzen, pezen, kapsel en banden. Hierdoor zijn we snel in staat om diverse aandoeningen aan bijvoorbeeld de schouder, elleboog, pols, hand, heup, knie of de enkel te beoordelen.

Hoe werkt echografie

Echografie maakt gebruik van geluidsgolven. Met behulp van een gel worden deze geluidsgolven het lichaam ingestuurd en door de verschillende weefsels teruggekaatst. Het teruggekaatste geluid wordt door een computer omgezet in afbeeldingen. De beoordeling van het echografisch onderzoek vindt direct tijdens het consult plaats. Elk onderzoek wordt volgens een vast protocol uitgevoerd. De beelden worden in de vorm van foto’s en filmpjes vastgelegd en bewaard, zodat we deze gegevens bij een vervolgonderzoek kunnen vergelijken.

Een echografisch onderzoek duurt gemiddeld 45 minuten.

De voordelen van echografie

Echografisch onderzoek is snel, gemakkelijk en pijnloos. Bovendien is de techniek ongevaarlijk en kan het onderzoek zo vaak als nodig is herhaald worden. Met de uitkomsten van het echografisch onderzoek kunnen we snel een diagnose stellen. Deze diagnose vormt de basis van uw persoonlijk behandelplan.

Tijdens het behandeltraject wordt u begeleid door een van onze deskundige fysiotherapeuten. Ook tijdens de behandeling voeren we echografisch onderzoek uit, om zo tussentijds te kunnen evalueren. Op die manier kunnen we steeds nagaan in hoeverre het herstel gevorderd is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Indien nodig verwijzen we u door naar uw huisarts of specialist.

Klachten

Herkent u een van onderstaande klachten of aandoeningen?
- Spier- en gewrichtspijn - Slijmbeursaandoening - Botaandoeningen - Kraakbeenaandoeningen - Aandoeningen van banden en gewrichtskapsel - Sportblessures - Pijnlijke gewrichten

Dan biedt echografie mogelijk uitkomst!

U kunt altijd op kort termijn een afspraak maken.

Contact